Acailse

ZTE Open, den første Firefox OS-telefonen, lanserer i morgen for $ 90, men vil det være en trussel mot Android?

Vi har kjent for en stund at Mozilla Firefox OS-telefoner skulle bli ganske billige, men € 69 er utrolig billig. Dette gir kostnaden for en ny ZTE Open på rundt bare $ 99 eller £ 59 for amerikanske og britiske forbrukere, gi eller ta litt basert på valutakurser.

ZTE Open vil lansere i Spania i morgen, og vil være tilgjengelig fra Telefonica for ovennevnte pris. For å sotere avtalen vil den allerede eksepsjonelt billige prisen også inneholde € 30 betalt lønn når du går på kreditt. Alternativt vil håndsettet også være tilgjengelig på en kontrakt med Telefonica, som koster bare € 2,38 per måned.

For dine penger får du en smarttelefon med en 3,5 tommers skjerm (480 × 320 piksler), 256 MB RAM, 512 MB innebygd lagring, en 1,0 GHz Cortex-A5-prosessor, 3,2 megapikselkamera, 2G og 3G-nettverksstøtte, og håndsettet kommer også sammen med et 4GB microSD-kort for ekstra lagring. Så, ZTE Open er ikke dårlig, vurderer prisen, men det er definitivt ikke i samme liga som de fleste Android-telefoner.

Utgjør dette en trussel mot Android?

Vel egentlig, så tydeligvis er prispoengene rettet mot svært forskjellige markeder. Faktisk har Mozilla selv uttalt at de prøver å løse problemer som ignoreres av de nåværende smarttelefonplattformene, i stedet for å prøve å erstatte dem.

Når man ser på håndsettet selv, vil selv betydelige billige Android-smarttelefoner, som den originale Galaxy Ace, for eksempel stille deg nærmere for å doble prisen, et sted rundt € 130, og tilby mer i veien for maskinvare spesifikasjoner. Firefox OS-enheter er virkelig det minste som skal klassifiseres som en smarttelefon; de er ikke designet for å konkurrere med den typiske Android-brukerens håndsett.

Men det er ikke å si at det er et dårlig produkt, eller at det ikke vil gi budsjettorienterte kunder noe å tenke på når du velger et nytt håndsett. Det er sant at Android eier en del av budsjettmarkedet. Vodafone Smart Mini-håndsettet er et eksempel på en veldig billig smarttelefon som kjører Android, og det koster omtrent det samme som ZTE Open, rundt £ 50. Men denne klassen av håndsett utgjør en så liten del av Android-porteføljen som jeg tviler på mange produsenter kommer til å miste mye søvn bekymret for dette markedssegmentet.

Nå i nye og tungt budsjettorienterte markeder, kan Firefox OS fange en mye større del av markedet. Det lave prispunktet, billigere dataforbruk og full internettforbindelse kan virkelig slå et akkord med forbrukerne, spesielt hvis telefonene koster mindre enn deres Android-kolleger. Men egentlig er det ganske vanskelig å forutsi hvordan dette vil leke ut, vi må vente på noen salgsstatistikk i de kommende månedene.

Alt i alt gir Firefox OS deg alt du trenger for å holde kontakten med internett på farten, uten premium prislappen, noe som absolutt er bra for forbrukerne. Vi ser med interesse for å se hvordan dette fledgling operativsystemet viser seg.