Acailse

ZTE samarbeider med Qualcomm og Wearsafe på personlig sikkerhet wearables

ZTE, Qualcomm og Wearsafe annonserte et nytt partnerskap designet for å bringe personlig sikkerhetssporing til wearables-enheter. Partnerskapet, annonsert på CES 2018, vil se ZTE-design og bygge sikkerhetsfokuserte drakter basert på Qualcomms eksisterende Snapdragon Wear 1100-plattform, kombinert med personlig sikkerhetsprogramvare fra Wearsafe.

Personlige beredskapssystemer (PERS) kalles også noen ganger medisinske alarmer eller medisinske varsler. Disse enhetene er trådløse sendere som sporer en bærers GPS-posisjon og gir den informasjonen til mottakerpartiet - første respondenter, overvåkingsfirmaer eller familie for å nevne noen - over et mobilnettverk når nødknappen utløses.

Historisk har disse vært plassert i omfangsrike formfaktorer og ganske uattraktivt og u ergonomisk design. Flytting av denne teknologien til mer kjente og diskretere produkter er en tiltrukket bryter, og Qualcomms Snapdragon Wear 1100-plattform gir all nødvendig maskinvare i en kompakt pakke.

Ved å kombinere ZTEs best-in-class trådløs maskinvare med Wearsafes ledende programvareplattform, kan vi nå tilby en uovertruffen end-to-end personlig sikkerhetsløsning til våre mobiloperatørkunder og deres abonnenter.

David Benoit, administrerende direktør og medstifter av Wearsafe Labs

ZTE noterer Wear 1100-plattformspakkene i alt som trengs for å møte kravene til eksisterende og neste generasjons PERS-enheter. Dette inkluderer lave strømfunksjoner som strømsparingsmodus (PSM), en kompakt chippakke og LTE kategori 1-modem med global båndstøtte. Det kan virke sakte av dagens mobilenhetsstandarder, men det er alt som kreves for lavere strøm, mindre data IoT-type enheter som dette.

Wearsafe kommer inn i ligningen ved å tilby en skybasert tjeneste utover den tradisjonelle plasseringsinformasjonen og varslene. Brukerne kan også lagre informasjon om lengre sikt, lyd tatt på alarmen, og til og med hvor raskt en bruker reiste, for å gi større innholdsinformasjon til den berørte tredjepart.

I et nøtteskall kan dette nye forholdet ZTE pakke Wearsafe's mPERS-programvare til mobile enheter drevet av Qualcomms wearables-plattform. Det ble ikke annonsert produkter med partnerskapet, men vi skulle høre flere detaljer senere i 2018.