Acailse

ZTE forbereder sitt Firefox OS håndsett for en europeisk lansering i år

Kinesisk håndsettprodusent ZTE forbereder seg på å lansere sin Firefox OS-drevne smarttelefon i Europa innen utgangen av 2013. Byttet over til Mozillas operativsystem er mest sannsynlig et forsøk på å bevege seg bort fra å bli for avhengig av Android, som for tiden går på så mange som 90% av ZTEs smarttelefoner.

Firefox OS er et open-source, Linux-basert operativsystem, akkurat som Android. Prosjektet er imidlertid fokusert på å utvikle applikasjoner ved hjelp av HTML5, JavaScript og andre åpne webapplikations-APIer, i stedet for mer tradisjonell applikasjonsutvikling.

Mens ZTE for øyeblikket er i samtaler med en navngitt europeisk operatør for å bringe sin telefon over til kontinentet, er det også veldig interessert i å flytte inn på den amerikanske smarttelefonmarkedet. Cheng Lixin, administrerende direktør i ZTEs amerikanske enhet, uttalte at selskapet skal overvåke det amerikanske markedet svært nøye før det gjøres noen kunngjøringer om en statsideutgivelse.

Selskapet har allerede planlagt å investere $ 30 millioner i amerikansk forskning og utvikling, så vi kan være ganske sikre på at det er seriøst om å prøve å bryte inn i det lukrative amerikanske smarttelefonmarkedet.

Firefox OS har fortsatt en god måte å gå før den kan konkurrere med Android, men det kan sikkert skape litt interessant konkurranse hvis ZTEs telefoner er priset riktig. Det smarte markedet for smarttelefoner har mottatt ganske mye oppmerksomhet fra kinesiske produsenter nylig, og med mange håndholdte telefoner fortsatt dvelende på eldre versjoner av Android, kan et nytt operativsystem bare være avtalebryter når det gjelder å tiltrekke budsjett orienterte kunder.