Acailse

ZTE ønsker ikke å "brenne" penger på annonser, sier det ikke er en del av deres "karakter"

Hvorfor slo Samsung HTCs rumpe i fjor, og hvorfor går de sannsynligvis til å sparke seg igjen i år? Reklame. HTCs markedsføringsbudsjett er praktisk talt ikke-eksisterende sammenlignet med de milliarder som Samsung bruker hvert år for å sikre at du vet hva en Galaxy er, og at det er en ny ut på markedet. Faktisk bruker Samsung mer penger på annonser i ett år (omtrent 14 milliarder dollar) enn HTC gjør i telefonsalg.

Det er litt trist, men det er bare verden vi lever i.

Nå når du ser på de mindre spillerne, er de enda mindre nølende med å kjøre en annonse eller to. Ifølge ZTE USAs administrerende direktør Lixin Cheng, som snakket med FierceWireless Under Mobile World Congress, ZTE ønsker ikke å "brenne penger for å øke merkevarebevisstheten". Han sier det er "ikke vår karakter, det er ikke vår strategi."

Hva er ZTEs strategi? "B2B2C", kort for bedrift til bedrift til forbruker. ZTE ønsker å dømme operatørene, som igjen vil fortelle sine kunder om ZTEs enheter. Det er et sjarmerende konsept, som må sies, men det ser ut til å fungere, om enn sakte.

Og hva med Huawei? Det er ZTEs nummer én fiende. Huawei sier at de kommer til å bli store med en markedsføringskampanje i år, og forteller folk at deres nye corporate slogan er "Gjør det mulig", men vi vet ikke hvor mye penger de planlegger å bruke. Huawei er den tredje største telefonmakeren ifølge analytikerne ved IDC, noe som betyr at de definitivt har nådd det punktet de trenger for å bøye sine PR-muskler.

Kan ethvert selskap ærlig komme overalt uten reklame? Små bedrifter kan, men hvis du snakker om markeder hvor du skyver 50 + millioner enheter av en vare hvert kvartal, så trenger du noen måte å fortelle folk å kjøpe varene dine.