Acailse

ZTE slipper offisiell uttalelse over overtredelser av Iran og Nord-Korea

Det var rundt tre uker siden at den amerikanske regjeringen avsluttet sin undersøkelse over ZTEs engasjement i ulovlig overføring av maskinvare til Iran og Nord-Korea. Det kinesiske teleselskapet ble bedt om å betale hele 1,19 milliarder dollar, og nå har de gitt ut en offisiell uttalelse over denne skandalen.

Hvis du savnet det, begynte spekulasjonen helt tilbake i 2012, når Reuters rapporterte det ZTE var involvert i å levere maskinvare til Iran slik at staten kunne spionere på sine borgere. Selv om den kinesiske telekomutstyrsskaperen nektet anklagene, fordi overføringen av amerikansk teknologi til land som Iran er strengt forbudt, lanserte den amerikanske regjeringen en formell undersøkelse av saken.

Raskt frem til 2017, og ZTE påtalte seg skyldig og ble beordret til å betale 892 millioner dollar i bosetninger for å sende 32 millioner dollar materiale til Iran ulovlig, og ytterligere 298 millioner dollar for varer sendt til Nord-Korea. Som et resultat ble den plassert på en såkalt handels svarteliste i USA, men i dag annonserte US Commerce Department at det ville fjerne selskapets navn fra den listen.

Som et resultat, ble ZTE plassert på en såkalt handels svarteliste, men i dag annonserte US Commerce Department at det ville fjerne ZTE fra den listen.

Handelsdepartementet tilføyde imidlertid at det ville pålegge alvorlige restriksjoner på Shi Lirong, nå en tidligere administrerende direktør i selskapet. I mellomtiden er her en offisiell uttalelse utgitt av dagens konsernsjef:

I dag er ZTE ved å slå siden på et utfordrende kapittel i vår fortid, og er optimistisk for vår fremtid. Ved å erkjenne feilene vi har gjort, ta ansvar for dem og fortsatt fokuserer på å vedta positive forandringer i vårt selskap, er vi forpliktet til en ZTE som er helt kompatibel, sunn og pålitelig. Med dette oppgjøret bak oss - og i kombinasjon med de siste tiltakene for å effektivisere driften og vokse ZTEs innovative ledelse rundt 5G - forventer vi fortsatt vekst og forretningsutvidelse de neste årene når vi fortsetter å samarbeide med våre partnere i USA og rundt om i verden.

Selv om skandalen er avgjort for nå, er ZTE et av verdens største teleselskaper - hvis det ønsker å komme inn på det amerikanske markedet (det er vanskelig som det er), må det skape en bedre følelse av ansvar.

Hva er tankene dine på ZTE? Tror du at forbrukerne vil glemme og fortsette? Gi oss beskjed om hva du synes ved å legge igjen en kommentar nedenfor!