Acailse

ZTE vil angivelig betale massevis av penger til USA for å løfte maskinvareforbudet

  • En ny rapport hevder at ZTE har inngått en foreløpig avtale med den amerikanske regjeringen som vil tillate at den igjen bruker deler fra amerikanske telefonleverandører.
  • Rapporten sier at ZTE kunne betale totalt 1,7 milliarder dollar som en del av avtalen.
  • Det er andre forhold som ZTE må overholde i denne avgjørelsen, blant annet å bli kvitt de nåværende styremedlemmene og ledelsen.


Det ser mer og mer ut som ZTE vil bli lagret, takket være en ny avtale mellom den kinesiske baserte smarttelefonmakeren og den amerikanske regjeringen. Reuters rapporter, via ikke-navngitte kilder, at ZTE har signert en foreløpig avtale med US Commerce Department som vil tillate ZTE å igjen kjøpe deler for sine enheter fra amerikanske baserte maskinvare- og programvareleverandører som Qualcomm og Google.

ZTE vil fortsatt måtte betale USAs regjering opp til $ 1,7 milliarder i bøter som en del av denne nye bosetningen, ifølge rapporten. Det inkluderer $ 1 milliard betalt foran og $ 400 millioner som vil bli plassert i escrow, hvis ZTE er funnet å ha overtrådt vilkårene i det nye oppgjøret.

Redaktørens valg

Smarttelefonforsendelser faller globalt 3%, ZTEs forsendelser faller med halvparten

Tallene er i for globale smarttelefonforsendelser for første kvartal 2018, og de er en blandet veske. Den største samlede takeaway, via rapporten fra International Data Corporation, er at smarttelefon forsendelser ...

Den amerikanske regjeringen er etter planen også planlagt å inkludere den tidligere $ 361 millioner bøten som ZTE betalte som en del av en tidligere avtale i 2017 i denne nye avgjørelsen. Den fine ble bestilt etter at selskapet ble funnet å ha solgt telefoner til Iran og Nord-Korea, som er gjenstand for amerikanske handelsembargoer. I 2018 plasserte regjeringen et sjuårig amerikanske forsyningsforbud mot ZTE, da det hevdet at selskapet ikke hadde disiplinert 35 av sine ansatte, noe som var en betingelse for 2017-avtalen.

Delforbudet så ut som om det skulle stenge ZTE for en gang, men for noen uker siden fikk selskapet en ny og uventet alliert i USAs president Donald Trump. Han annonserte på sin Twitter-side at han jobbet med Kinas president Xi Jinping for å gi ZTE "en måte å komme raskt tilbake til."

I tillegg til pengene må det betale, sier Reuters ZTE må erstatte de nåværende styremedlemmene og ledelsen innen 30 dager som en del av avtalen, og tillate også ubegrenset tilgang til sine nettsteder for å bevise at maskinvare og programvare gjort i USA blir brukt riktig.

Mer

Trump administrasjon vil la ZTE gjenåpne i bytte av fine og sikkerhetsgarantier

Wikimedia Commons president Donald Trump annonserte planer om å løfte det syvårige salgsbudet som forkrøpet ZTE, og tvinger det til å stoppe store operasjoner tidligere denne måneden. Det er den siste vridningen i en saga av geopolitikk og ...

Offisielt sagt en talsmann for amerikanske handelsavdelinger at ingen endelig avtale mellom byrået og ZTE er blitt signert. Reuters uttalt at mens ZTE har signert på bosetningen "i prinsippet", har den ennå ikke signert den nåværende endrede avtalen. Denne avtalen har vært svært kontroversiell, ettersom en rekke medlemmer av den amerikanske senatet, inkludert lovgivere fra både republikanske og demokratiske partier, har uttalt at ZTEs telefoner er en stor sikkerhetstrussel, og hevder at de kan bli brukt av den kinesiske regjeringen til å spionere på USA innbyggere. ZTE har flere ganger nektet disse påstandene.